Trends in mobiele telefonie

Sinds de opkomst van (mobiel) internet veranderen heel veel zaken bijzonder snel. In dit artikel zullen wij dieper ingaan op de trends die er dit jaar aankomen en welke zaken er voor de consument gaan veranderen.

Verschuiving naar gebruikte devices

Door de opkomst van internet via mobiele devices is de ontwikkeling van de smartphone ook enorm snel gegaan. Zo is de kwaliteit van de smartphone enorm omhoog gegaan en ook het gebruik van de telefoons is toegenomen, echter is de kwaliteit harder gestegen waardoor de levensduur van de telefoons langer geworden is en veel mensen nog geen behoefte hebben aan een nieuw toestel zodra hun telefoon abonnement is afgelopen. Veel mensen gebruiken dan vervolgens een gebruikte smartphone en/of kopen een tweedehands toestel. Qua gebruiksvriendelijkheid komen deze devices niets te kort, daarnaast scheelt het een hoop geld. Wat we ook als trend zien is de opkomst van refurbished devices, zo kun je o.a. via deze website refurbished smartphones bestellen. Refurbished smartphones zijn eigenlijk gloednieuwe telefoons die voorheen al in gebruik zijn geweest. Bij het inleveren van het toestel zijn deze vervolgens compleet gereviseerd, zowel de binnen- als buitenkant.

SIM only wordt meegezogen

Door deze ontwikkeling worden SIM only abonnementen daar automatisch in mee gezogen. Veel mensen kopen namelijk een los toestel welke vervolgens in gebruik genomen kan worden met een sim only abonnement of prepaid simkaart. Hieronder zien we de trend van sim only abonnementen:

teraeda3

Door de toename van SIM only abonnementen dalen ook de gemiddelde kosten voor mobiele telefonie voor de consumenten. SIM only abonnementen met een gemiddelde bundel kun je al voor 20 euro per maand hebben waar je voor een telefoon abonnement toch al snel minimaal 40/50 euro per maand kwijt bent. De verwachting is dat deze trend zich de komende jaren nog wel even voortzet, vanaf 2020 is de verwachting dat de gebruiksintensiteit van smartphones nog intensiever wordt en de levensduur dus weer korter wordt (mits de kwaliteit niet opnieuw verbeterd wordt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *