Smartphones en tablets mee op vakantie?

Tegenwoordig is bijna iedereen in het bezit van een smartphone en daarnaast hebben de meeste huishoudens ook een tablet in hun bezit. Vaak ontstaan er twijfels of de toestellen mee op vakantie genomen moeten worden, aangezien de telefoons en tablets relatief duur zijn. Vroeger had je voor tientallen euro’s een nieuwe mobiele telefoon, deze prijs loopt nu op tot in de paar honderd euro. Dit is dus de voornaamste reden dat er getwijfeld word of de toestellen mee moeten op vakantie. Sommige zullen ervoor kiezen om hun nieuwe toestel thuis te laten een een oud toestel mee te nemen op vakantie. Met deze toestellen kunnen echter vaak alleen maar gsmst of gebelt worden. Aangezien veel mensen het een lastige beslissing vinden om het toestel mee te nemen, zal ik hieronder de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en een aantal extra tips geven.

Voordelen:

1. Gebruik van WiFi

Het voordeel van het meenemen van je smartphone of tablet is dat je op de welbekende ‘hotspots’ gebruik kunt maken van WiFi. Zo kun je dus via je smartphone of tablet gratis contact opnemen met thuisblijvers of bijvoorbeeld even het nieuws uit Nederland lezen zonder de krant te kopen.

2. Grijp niet mis

Je hebt altijd alles bij je, al je contacten, al je gegevens die op het toestel zelf staan. Mensen die ervoor kiezen om een oud toestel mee op vakantie te nemen kunnen soms misgrijpen als ze naar gegevens opzoek zijn. Dit omdat ze simpelweg niet op het oude toestel te vinden zijn. De meeste gegevens staan vaak op de simkaart maar er zijn ook gegevens die automatisch door toestellen op het toestel zelf opgeslagen worden

Nadelen:

1. Kans op beschadiging

De kans dat iets beschadigd bestaat natuurlijk altijd. Op vakantie is de kans op beschadiging wel iets groter als normaal. De kinderen spelen met de toestellen en laten wel eens wat vallen of het toestel slingert ergens tussen alle andere spullen door door de hotelkamer heen. We kennen het allemaal. Op deze manier beschadigd er wel eens een toestel of in het ergste geval verliezen mensen wel eens toestellen.

Tips:

Wilt u perse uw smartphone of tablet mee op vakantie maar bent u bang dat er iets stuk gaat aan uw smartphone of tablet? Tegenwoordig zijn er verschillende websites die accessoires ipad en smartphone online verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *