Simpel hanteert nieuw tarief voor sim only abonnement

Simpel is voornemens haar sim only abonnementen rigoureus te herstructureren. De kleine gebruiker wordt het slachtoffer van deze wijzigingen. Deze zullen een andere aanbieder moeten zoeken of een duurder sim only abonnement moeten afsluiten als ze van Simpel gebruik willen blijven maken.

Het aantal sim only abonnementsvormen wordt fors teruggebracht, zodat er minder valt te kiezen. Vooral in het goedkopere segment zullen de veranderingen effect hebben. Er zullen belbundels helemaal geschrapt worden of ze worden beperkt qua belminuten en datagebruik, terwijl de huidige prijs blijft gehanteerd. De aangepaste tarieven gelden uitsluitend voor gebruikers welke vanaf april een sim only abonnement afsluiten bij Simpel of tot verlenging overgaan.

Nieuwe belbundels
Het huidige assortiment van Simpel bestaat uit vijf abonnementen variërend van 100 tot 800 belminuten. De belbundel van 100 minuten wordt gekort naar 50 minuten, terwijl het tarief ongewijzigd blijft met EUR 2,50 per maand. Dit sim only abonnement wordt dus tweemaal zo duur. Wanneer je je daardoor gedwongen voelt om een stap omhoog te doen, kom je bij de 250 belminuten bundel uit. Deze bundel hebben ze juist met 50 minuten opgehoogd, terwijl het tarief met EUR 5 per maand gelijk is gebleven. De huidige gebruikers van de 200 minuten belbundel zijn dus 50 gratis minuten goedkoper uit.

De ophoging van het 200 minuten abonnement naar 250 minuten zorgt ervoor dat het 300 minuten abonnement van EUR 7,50 komt te vervallen. Dit is toevallig wel het meest gebruikte abonnement van Simpel. Gebruikers van zo’n mobiel abonnement zullen niet snel teruggaan naar het 250 minuten abonnement, maar genoodzaakt zijn om over te gaan op het 450 minuten abonnement van EUR 10 per maand. De grootste belbundel van 800 blijft ongewijzigd. Wel wordt er de optie toegevoegd om te kiezen voor een onbeperkt abonnement voor EUR 30 per maand.

SMS, internet en bellen naar het buitenland
Ook de SMS, internet buitenland belbundels ontspringen de dans niet. De huidige ruime selectie aan SMS bundels worden vervangen door twee belbundels. Zo heb je de keuze uit een EUR 2,50 abonnement met 50 berichten in plaats van de huidige 100 berichten en voor EUR 5 per maand kun je onbeperkt SMS berichten versturen. De internetbundel keuze voor een abonnement wordt beperkt tot 200 MB, 500 MB en 1 GB voor respectievelijk 5, 10 en EUR 15. Belbundels voor het bellen naar het buitenland worden teruggebracht naar 100 minuten voor EUR 5, 250 minuten voor EUR 10 en 500 minuten voor EUR 30. De veranderingen betekenen dat de kleine gebruiker het duurste uit is. Alle kleine abonnementen worden gehalveerd, terwijl de prijs gelijk blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *