Als u zonder abonnement wil bellen dan kunt u kiezen voor prepaid. Prepaid betekent vooraf betaald. U betaalt van tevoren het beltegoed waar u mee kunt bellen. Als het beltegoed op is dan kunt u niet meer bellen. Als u weer wilt bellen moet u opwaarderen. Dit kan via de website van de provider of u kunt een beltegoedkaart kopen in de winkel

Prepaid bellen
Als u prepaid wilt bellen dan hebt u geen abonnementskosten maar bepaalt u zelf hoeveel geld u besteedt aan het bellen. Dit is aan de ene kant een voordeel omdat u niet vast zit aan een contract of dergelijke maar aan de andere kant is er altijd het probleem dat het beltegoed onverwacht opraakt waardoor u niet meer kunt bellen.

Prepaid mobiele telefoons
Als u een prepaid pakket kiest, inclusief sim kaart en prepaid toestel, dan zult u merken dat de prepaid telefoon stukken duurder is dan bij een abonnement. Dit komt doordat de kosten van het toestel bij een abonnement wordt verwerkt in de maandelijkse tarieven. Aangezien er geen maandelijkse tarieven zijn bij prepaid bellen kan men daar de kosten van het toestel niet uithalen. Er is meestal ook een beperkte keuze uit prepaid mobiele telefoons aangezien u gebonden bent aan de aanbiedingen van de provider van prepaid bellen.

U kunt echter ook gebruik maken van een eigen mobiele telefoon. Als u al een goede mobiele telefoon hebt dan hoeft u er geen nieuwe te kopen om de prepaid kaart voor te gebruiken. Zorg dat uw mobiele telefoon simlockvrij is zodat u zeker weet dat de prepaid kaart werkt op uw mobiel.