Er zijn vele soorten abonnementen verkrijgbaar op de markt bij veel verschillende providers. De keuze is groot maar dat maakt het meestal alleen maar lastiger om een keuze te maken. U moet immers een abonnement hebben wat bij u past en bij uw belgedrag. U moet dus eerst goed rondkijken wat er verkrijgbaar is en of dat past bij uw wensen.

Belminuten
Hoeveel belminuten u nodig hebt hangt er vanaf hoeveel u belt. In een belbundel zit meestal een vastgesteld aantal belminuten. Met één belminuut kunt u een minuut bellen of één sms verzenden. Als u doorgaans veel sms’jes verstuurd dan houdt u minder minuten over om te bellen en visa versa. Naast belminuten kunt u een bundel nemen voor extra sms’jes. Hoe meer belminuten er in een bundel zitten hoe goedkoper het bellen wordt per minuut. Als u buiten de bundel belt dan betaalt u meer dan binnen de bundel.

Contractperiode
Als u een abonnement afsluit dan kunt u meestal kiezen voor hoelang het abonnement geldt. De minimale periode die iedere provider hanteert is een jaar. Tegenwoordig is het echter vaak zo dat nieuwe gsm’s nog veel geld kosten bij een abonnement van een jaar. Bij een abonnement van twee jaar zijn de gsm’s een stuk goedkoper. Welke periode u ook kiest houdt er rekening mee dat u aan een contract verbonden zit. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een alles in 1 pakket, dat is een combinatie van telefonie, internet en televisie. Wil jij ook telefonie i.c.m. internet en televisie afsluiten en vergelijken? Klik dan hier!