iOS in de auto

Apple kwam tijdens de Motor Show met een primeur: iOS in the car wordt nu werkelijkheid en is omgedoopt tot CarPlay. Dit entertainment systeem zal voor het eerst in modellen van Volvo, Ferrari en Mercedes-Benz beschikbaar zijn. Ook werd duidelijk dat het de bedoeling is dat zo’n beetje de hele auto industrie zal volgen met onder andere Ford, Citroën, Honda, Hyundai, BMW Group, Nissan, Land Rover, Kia, Peugeot, General Motors, Subaru, Mitsubishi, Toyota en Kia.

Apple zorgt met de introductie van CarPlay voor een car-entertainment systeem dat makkelijk is in het gebruik. Het is in feite alsof je een iPhone gebruikt in de auto. Met dit systeem heeft men toegang tot alle contacten, berichten, muziek en Apple kaarten. Er is een eigen player maar er is ook ondersteuning voor diverse third-party apps waaronder Spotify. Het is nog niet duidelijk of Apple dit platform ook open zal stellen voor andere app makers. Er wordt verwacht dat Apple CarPlay op korte termijn wel zal openstellen voor ontwikkelaars. Ook Siri is geïntegreerd in CarPlay ter bevordering van de veiligheid. Door Siri worden binnenkomende berichten uitgesproken. Hier kan middels de stuurbediening op worden gereageerd en er kunnen opdrachten aan het systeem worden gegeven. Siri spreekt geen Nederlands maar werkt enkel in het Engels.

CarPlay is beschikbaar met een iOS 7 update en men moet beschikking hebben over een iPhone 5, 5c of 5s. Carplay zal eerst in onder andere USA, Frankrijk, Spanje, Duitsland, UK en Zwitserland beschikbaar zijn, het is nog niet duidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *