De voordelen van een sim only abonnement

Het aantal verkochte sim only abonnementen in Nederland is in 2012 flink opgelopen, zo blijkt uit een onderzoek van GfK Retail and Technology. In 2011 sloot ruim elf procent van de telefoongebruikers een sim only abonnement af. In 2012 was dit gestegen tot bijna twintig procent.

De vraag is waar de plotselinge populariteit van sim only abonnementen vandaan komt. Om deze vraag te beantwoorden moet worden gekeken naar de voordelen die een dergelijk abonnement biedt ten opzichte van een abonnement met een gratis toestel.

Lage maandelijkse kosten
Allereerst is het belangrijk te weten wat een sim only abonnement precies inhoudt. Een sim only abonnement is abonnement waarbij de consument een maandelijks bedrag betaald voor sms-berichten, belminuten en data. De consument krijgt echter geen gratis telefoon bij het aanvang van het abonnement. Hierdoor worden er geen kosten in rekening gebracht voor het toestel. De maandelijkse kosten blijven zo relatief laag.

Diversiteit
Er zijn diverse sim only abonnementen op de markt gebracht. De consument heeft hierdoor veel keuze en kan een abonnement kiezen dat direct aansluit bij zijn of haar wensen. Voorheen kon bijvoorbeeld niet bij ieder sim only abonnement internet worden verkregen. Inmiddels biedt iedere provider een sim only abonnement aan met een mb-bundel. De grootte van de bundel kan variëren en soms zelfs worden aangepast aan de wens van de gebruiker.

Voordelige providers
Tot slot is het belangrijk te weten dat vrijwel alle providers inmiddels één of meerdere sim only abonnementen aanbieden. Niet alle providers bieden echter abonnementen aan met gratis toestellen. Vaak bieden kleine providers, zoals Simyo, alleen sim only abonnementen of prepaid pakketten aan. Juist deze kleine providers hanteren veelal voordelige tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *