Bellen met een chocoladereep: de candybar

Belt u met een chocoladereep? Een van de meest geproduceerde vormen van mobiele telefoons is nog altijd populair. Vroeger, en dan spreken we van zo’n tien jaar geleden, was een candybar telefoon nog dik en klein. Nu zijn de candybar modellen dun en groot. En ze worden steeds groter. Hoeveel groter zullen ze nog worden? We duiken in de evolutie van de candybar.

Wat is een candybar telefoon?
De candybar kenmerkt zich door zijn eenvoud en stevigheid. Zo was er vroeger niets aan de hand wanneer u een candybar telefoon liet vallen: negen van de tien keer overleefde het toestel de val. Dit komt doordat er geen beweegbare onderdelen aan het toestel zitten, zoals bijvoorbeeld bij de klaptelefoon die je open kunt klappen. De telefoon heeft een rechthoekige vorm, net als een chocoladereep, vandaar de naam. Wordt u gebeld, dan neemt u op met een simpele druk op de knop. Een ander kenmerkend element is dat het scherm en het toetsenbord zich aan dezelfde kant van het toestel bevinden.

De huidige candybars
Na de candybars kwamen de sliders (telefoons waarvan het scherm over het toestenbord schuift) en de klaptelefoons (telefoons die u open kunt klappen). En ineens was daar weer de candybar. Blijkbaar hebben we weer behoefte aan eenvoud. Tegenwoordig noemen we dit model ook wel de slate, lei in het Nederlands. De huidige smartphones zijn allemaal rechthoekig van vorm en hebben het scherm en het toetsenbord aan dezelfde kant zitten. Enig verschil is dat het scherm nu vele malen groter is en het toetsenbord bijna geheel is verdwenen. Met behulp van een touchscreen doen we alles met onze telefoon. We kunnen hem alleen niet meer laten vallen. Dat overleeft hij niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *